Slide

Online Betaalsystemen: PayPal

PayPal is een online betaalsysteem dat het internetshoppen enorm kan vereenvoudigen en beveiligen. PayPal heeft enkel een e-mailadres nodig, dus je verspreidt geen bankkaartgegevens of informatie over je creditcard meer. Betalingen kunnen vanaf een bankrekening gebeuren (op voorhand) of je kan je creditcard koppelen aan je PayPal-account waardoor het geld rechtstreeks van daar wordt gehaald. Op een PayPal-account kan je ook geld ontvangen, waar je dan weer andere aankopen mee kan betalen, of het laten uitbetalen op je bankrekening.

Zoals gezegd moet je dus met verkopers of kopers geen bankrekeninggegevens meer uitwisselen. Je e-mailadres is gekoppeld aan je PayPal-account en dat is het enige dat ze nodig hebben: veiliger kan haast niet. Daarnaast biedt PayPal de gebruikers ook bescherming: kopers die PayPal gebruiken als betaalmiddel op onder andere eBay zjn beschermd mocht de verkoper niet leveren of iets opsturen dat niet voldoet aan de normen. Je bent als koper dus zeker dat iets traceerbaar zal worden opgestuurd en mag er vanuit gaan dat als een verkoper PayPal als betalingsmiddel aanvaardt hij waarschijnlijk niets kwaad in de zin heeft.

Wie ook graag mobiel gebruik maakt van alle voordelen van online shoppen, zal blij zijn te weten dat er inmiddels ook applicaties zijn ontwikkeld voor de iPhone, Android-toestellen en BlackBerry. Je hoeft dus zelfs niet eens meer achter de computer te zitten om te kunnen webwinkelen...