Slide

Webwinkels

Online winkelen is doodeenvoudig geworden. Met overkoepelende shops voor zowat alle artikelen is het ook niet zo moeilijk meer om een keuze te maken en alles te vergelijken. Webwinkels investeren ook in de veiligheid van betaling van de kopers. Gelukkig zijn daar verschillende partners voor, en stellen grotere webwinkels ook alles in het werk om een veilige en gebruiksvriendelijke website op poten te zetten.

Ga vooraleer je tot een aankoop overgaat op een webwinkel misschien eerst even de reputatie na van het bedrijf. Je kan dit doen door de naam van de webwinkel credit card betalen online even op te zoeken en te kijken wat andere gebruikers te vertellen hadden. Ook zijn er keurmerken voor internetwinkels, maar die logo's kunnen natuurlijk ook zonder dat het legitiem is online gezet zijn. Webwinkels plaatsen meestal ook de logo's van de betaalmiddelen die ze aanvaarden ergens op de site. Volgens acy is dat zelfs 1 van de makkelijkste manieren om naar je klanten toe geloofwaardigheid te kweken.

De betaalpagina van een webwinkel zou meestal ook beveiligd moeten zijn. Dit wil dan zeggen dat deze begint met "https://" - de "s" staat dan voor "secure", Engels voor "beveiligd".

Verder hebben webwinkels praktisch nooit een eigen betaalplatform. Meestal werken ze hiervoor samen met een betalingsdienst. De bekendsten zijn waarschijnlijk Ogone in België en MultiSafePay in Nederland. Deze bieden dan een een volledig systeem aan dat verschillende betalingsmogelijkheden ondersteunt. Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in internetbetalingen en zijn zeker te vertrouwen: of je nu wil betalen met je bankkaart of een (al dan niet prepaid) creditcard wil gebruiken.